T-GROUP HOLDING


T-GROUP Holding s.r.I. - Italija (TGH) posluje od 1996. godine, kada je u Srbiji osnovana TRIGEMA d.o.o. Beograd, prva kompanija Grupacije. Zvanično, Holding je osnovan 2000. godine, sa sedištem u Gorici – Italija, i sastoji se od sedam članica.

TGH je danas u Srbiji i čitavom regionu prepoznat kao ovlašćeni uvoznik i distributer Texaco ulja i maziva – brenda američke kompanije Chevron Lubricants. Reč je o jednoj od četiri u svetu najveće naftne kompanije, koja kontroliše sopstvenu eksploataciju i rafinisanje sirove nafte, proizvodnju najkvalitetnijih baznih ulja Grupe II, koja ima svoju proizvodnju aditiva za proizvodnju ulja i maziva (Chevron Oronite) i koja poseduje zvanična odobrenja vodećih svetskih proizvođača vozila.

U lepezi poslovanja Holdinga je i trgovina mazutom, tečnim naftnim gasom (TNG), bitumenom, kao i prodaja filtera i rezervnih delova za vozila, akumulatora za kamione, autobuse, automobile i mehanizaciju i dijagnostičke opreme za profesionalne servise. Takođe, jedan od bitnih segmenata pružanja kompletne usluge našim korisnicima je i servisiranje dizni (injektora) i pumpi visokog pritiska.

Prvi ugovor sa Chevron Texacom, Trigema je potpisala 2003. godine i od tada, zahvaljujući kvalitetu Texaco brenda, kao i dosledno odgovornoj poslovnoj politici naše Grupacije, Kompanija je stekla poverenje ogromnog broja korisnika, kako u Srbiji, tako i u čitavom Jadranskom regionu. TGH danas, kao regionalni lider - makro distributer Texaco proizvoda, pokriva tržišta šest zemalja u regionu: Srbije (sa Kosovom i Metohijom), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i tržište Albanije – posredstvom subdistributera, i Makedonije – preko subdistributera za Volvo brend. Saradnjom sa CHEVRON MARINE LUBRICANTS, T-Group Holding postala je distributer i globalni distributer mazivima za brodove. Za sada Texaco mazivima snabdevamo velike prekookeanske brodove, kao i gradnju novih na jadranskim brodogradilištima.

Zahvaljujući izuzetno dobrim rezultatima u prodaji Texaco ulja i maziva u Jadranskoj regiji, T-Group Holding je izgradio snažan partnerski odnos sa kompanijom Chevron Lubricants. Od 2017. godine T-group Holding je nosilac zasluženog zavidnog statusa - Chevronovog priznanja ZLATNI DISTRIBUTER TEXACO MAZIVA, što Grupaciju i zvanično svrstava među najveće distributere Texaco maziva u Evropi.

 • * TGH je u Srbiji i Bosni i Hercegovini ovlašćeni distributer za BOSCH Automotive program: rezervni delovi, akumulatori, dijagnostička – ispitna oprema (od 1999. godine).
 • * TGH je i distributer WIX Heavy Duty filtera (WIX HD), koje distribuira u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. WIX filteri imaju portfolio proizvoda za brodove, teška i laka teretna vozila, putnu mehanizacijui i industriju.
 • * TGH je i ovlašćeni uvoznik i distributer JENOX akumulatora za kamione, autobuse, automobile i mehanizaciju za Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

NAŠ BREND: TGH LUBRICANTS
Nedavno smo na tržište plasirali našu paletu ulja i maziva pod brendom TGH Lubricants - proizvod T- Group Holding s.r.l – Gorica u Italiji. Time smo zadovoljili potrebu dela naših potrošača da im, uz premium Texaco brend, učinimo dostupnim i proizvode odgovarajućeg kvaliteta, a pristupačnije cene. TGH–Lubricants su ulja i maziva proizvedena po međunarodnim standardima, formulisana od kvalitetnih baznih ulja API- grupa I i aditiva vodećih svetskih proizvođača. TGH Lubricants se proizvodi u Evropskoj uniji (EU), u rafineriji renomiranog proizvođača, koji poseduje sve ISO standarde kvaliteta.
Trenutno su na tržište plasirana pakovanja od 205 litara (bačve) i od 10 litara (kante).T-GROUP HOLDING (TGH) čini sedam preduzeća:

 • • TRIGEMA d.o.o. Beograd, Srbija
  – najstarija kompanija Holdinga, osnovana je pocetkom 1996.

  Osnovna delatnost: uvoz i distribucija ulja i maziva, sredstava za hladenje (antifriz), rezervnih delova, filtera, akumulatora, ispitne opreme za auto servise. Jedini je (od 2003. godine) ovlaščeni uvoznik i distributer Chevron-Texaco proizvoda; TGH Lubricants - sopstveni brend ulja i maziva; autorizovani je distributer (od 1999) BOSCH automobilskog programa, BOSCH akumulatora i ispitne opreme za auto servise; Jenox akumulatora; WIX HD filtera. • TRIGMA d.o.o. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
  – osnovana 1999.

  Osnovna delatnost: uvoz i distribucija ulja i maziva, sredstava za hladenje (antifriz), rezervnih delova, filtera, akumulatora, ispitne opreme za auto servise; distributer naftnih derivata - mazut, bitumen, TNG, butan; potrošnog materijala, alata i opreme za auto servise, građevinarstvo i industriju.

  Jedini ovlašćeni (od 2003. godine) uvoznik i distributer Chevron-Texaco proizvoda, TGH Lubricants - ulja i maziva ; autorizovani distributer (od 1999. godine) BOSCH automobilskog programa , BOSCH akumulatora i ispitne opreme za auto servise ; JENOX akumulatora ; WIX HD filtera.

  Jedini ovlašćeni distributer Mirke - Finska i Foerch-Nemacka za 130.000 proizvoda potrošnog
  materijala, alata i opreme za auto servise, građevinarstvo i industriju.


 • • BH TRIGEMA d.o.o. Kakanj, Bosna i Hercegovina
  – osnovana 2007.

  Osnovna delatnost: prodaja ulja i maziva, sredstava za hladenje (atifriz), rezervnih delova, filtera, akumulatora, ispitne opreme za auto servise. Prodaje celukupan prodajni program svih proizvodaca kao i Trigma d.o.o - Banja Luka. • • TRIGMA trgovina d.o.o. Zagreb, Hrvatska
  – osnovana 2012.

  Osnovna delatnost: uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; autorizovani uvoznik i distributer Texaco proizvoda, TGH Lubricants - ulja i maziva; WIX HD filtera i JENOX akumulatora. • • TRIGEMA MN d.o.o. Podgorica, Crna Gora
  – osnovana 2013.

  Osnovna delatnost: uvoz i distribucija maziva i rezervnih delova; autorizovani uvoznik i distributer Texaco proizvoda; TGH Lubricants ulja i maziva i WIX HD filtera. • • T-NAFTA Trgovina d.o.o. Beograd, Srbija
  – osnovana 2016. godine

  Osnovna delatnost: veleprodaja i skladištenje tecnog naftnog gasa (TNG), butana i propana i drugih srodnih proizvoda. • • TIM TGH Expert, Čačak, Srbija
  – firma osnovana 2018. nastavlja tradiciju Dizel Servisa Milićević, nastalog 1971. godine

  Osnovna delatnost: reparacija injektora dizel motora i pumpi visokog pritiska za putnicka i komercijalna vozila, poljoprivrednu, gradevinsku, putnu i vanputnu mehanizaciju, kao i brodske motore.  Sve kompanije TGH (T-GROUP Holding) prepoznatljive su kao tržišni lideri; svojim korisnicima nude kontinuiranu tehničku podršku u održavanju i primeni, tj. uvek dostupnu stručnu pomoć svojih inženjera.