WIX FILTERI


80 GODINANA NA TRŽIŠTU

Već 80 godina WIX filteri isporučuju filtere za putničke automobile, kao i za sve vrste teških mašina i opreme. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, uz stručno osoblje, moderne proizvodne linije i laboratorije, uz stalnu kontrolu kvaliteta - kvalitet naših proizvoda je vrhunski. Održavanje najviših standarda u svakoj fazi dizajna filtera i proizvodnog procesa učinilo nas je takođe jednim od najpopularnijih brendova u svetu.

ISTORIJA – POČECI U SAD

Krajem 1930-ih, u Severnoj Karolini, Jack Vicks i Paul Cravshav počeli su da prave filtere za automobile. Ubrzo su promenili celu industriju, da bi 1954. godine patentirali filter navoja "zavoj zgloba", koji je brzo postao standard u automobilskom sektoru. Od tada su se sledeća rešenja za WIX filtere pokazala uspešnim u industriji filtera. Danas, asortiman WIX filtera uključuje preko 16.000 zasebnih automobilskih proizvoda. Naši proizvodi dizajnirani su za putničke automobile, kamione, autobuse i teške mašine i opremu. WIX-Filters portfelj uključuje filtere za vazduh za gorivo, ulje, vazduh i kabinu, kao i sušilice za vazduh, rashladne tečnosti, hidraulična ulja i uree filtere, a sve to se dalje promoviše uz pomoć dodatnih proizvoda. Imamo veliki izbor filtera za teške i industrijske mašine, koji se koriste, na primer, u hidrauličkim i pneumatskim sistemima.

Naša strast prema sportu i naša potreba za neprestanim testiranjem tehnologija doveli su nas do trkačkih staza pre pola veka. WIX filteri su ugrađeni u trkačke automobile kao pouzdano rešenje u najtežim uslovima. U moto sportu najbolji vozači završavaju na prvom mestu, zahvaljujući WIX filterima.

WIX filteri su 80 godina među elitnim proizvođačima filtera. Danas smo prisutni na 80 tržišta, a naši filteri se proizvode u 10 zemalja na 5 kontinenata. Mi radimo sve, kako bismo garantovali visok kvalitet svakog novog proizvoda i celokupne palete WIX filtera. U maju 2016. završen je proces integrisanja globalnog brenda WIX filtera u MANN + HUMMEL grupu, što je rezultiralo stvaranjem jedne od najvećih svetskih kompanija za filtraciju.

 

Ovlašćeni distributer Wix filtera Trigema d.o.o. Beograd Srbija, Trigma d.o.o. Banja Luka i BH Trigema Bosna i Hercegovina, Trigma Trgovina d.o.o. Zagreb, Hrvatska